Stiklo paketai

Stiklo paketai

Daugiausia šilumos yra prarandama per langą. Lango termoizoliacines savybes apsprendžia įstiklinimo būdas. Paprastu stiklu stiklinto lango šilumos ir garso izoliacijos charakteristikos yra žymiai blogesnės nei tokio paties lango su stiklo paketu.
Gamindami stiklo paketus glaudžiai bendradarbiaujame su stiklo gamybos lyderiais, o tai užtikrina naujausių ir pažangiausių gamybos būdų panaudojimą, aukštą gaminio kokybę.
Stiklo paketams gaminti naudojame poliruotą M1 klasės FLOAT stiklą. Jis gaminamas išliejant stiklo pagrindą ant išlydyto alavo. Taip gaunamas aukštos kokybės, plokščias, lygus ir vienodo storio stiklas.

Šilumą taupantys stiklo paketai

Selektyvinis stiklas dar labiau pagerina termoizoliacines stiklo paketo charakteristikas. Selektyvinis stiklas gaminamas dengiant lietą stiklą metalo oksidais.
Metalo oksidų danga (KS) atspindi nuo 40% iki 70% šilumos, kurią praleidžia paprastas stiklas, o matomą šviesą praleidžia maksimaliai.
Šilumą taupantys stiklo paketai, kuriuose yra žemos emisijos selektyvinis stiklas (LOW-E), užpildomi argonu. Tai dar 20% pagerina stiklo paketo termoizoliacines savybes. Be to jie sulaiko du trečdalius kenksmingų ultravioletinių spindulių, apsaugodami patalpas nuo išblukimo.

Saugūs stiklo paketai

Naudojamas 2 rūšių saugus stiklas:
laminuotas stiklas, kuris gaminamas įterpiant tarp dviejų ar daugiau stiklo lakštų skaidrią, tamprią plastiko polivinilbutiralio (PVB) plėvelę. Ši plastiko plėvelė sulaiko stiklo šukes ir neleidžia joms išbyrėti nuo smūgio. Plėvelė taip pat sulaiko stiklą savo vietoje. Laminuotą stiklą daug sunkiau išdaužti nei nelaminuotą;
grūdintas stiklas - viengubas stiklo lakštas, kuris grūdinamas staigiai atšaldant įkaitintą stiklą. Tai padidina stiklo stiprumą 5-10 kartų.
Grūdintas stiklas dūžta kitaip negu paprastas. Vietoj didelių aštrių šukių jis subyra į daug mažų kubo formos gabaliukų, kurie neturi aštrių briaunų.

Trijų stiklų paketai

Trijų stiklų stiklo paketai pasižymi gera garso izoliacija.

UR<=1.9 W/m2K
Garso izoliacija RW<30 dB
Šviesos laidumas 74%
Saulės faktorius 71%

Versija spausdinimui Į viršų