AKCIJA bešvinis 6 kamerų profilis.

„ŽALIOJI LINIJA“ – NAUJOS KARTOS PLASTIKINIAI LANGAI BE ŠVINO

MEGRAME įmonių grupė 2006-uosius pradeda su naujais, ekologiškais gaminiais:  bendrovė visiškai pereina prie plastikinių langų, kurių sudėtyje nėra švino, gamybos.

Vadovaujantis Europos Sąjungos Direktyva Europos PVC langų profilių gamintojai privalo atsisakyti švino stabilizatorių iki 2015 metų. MEGRAME siekdama nuolat tobulinti savo gaminius ir eiti koja kojon su naujausiomis technologijomis ir aplenkdama Europą šį ES reikalavimą įdiegė jau 2006-aisias metais ir plastikinių langų gamyboje naudos tik PVC profilį be švino.

Neretai langų reklamose matome teiginį „naujos kartos langai“. Dažniausiai ši sąvoka yra gerokai pervertinta. Gamintojas pasiūlo stiklo paketą su nauju rėmeliu ir deklaruoja, kad tai naujos kartos langai. Iš tikrųjų naujos kartos langu galime vadinti tokį gaminį, kurio savybės bei dizainas yra ženkliai pagerinti. Be to, svarbu, kad gaminys būtų ekologiškai saugus tiek gamybos proceso metu, tiek jį eksploatuojant.

Kas tai yra ŽALIOJI LINIJA?

Pirkdami bet kokį daiktą norime, kad šis atitiktų mūsų poreikius, kuo ilgiau tarnautų ir nekenktų mūsų aplinkai bei sveikatai. Pastaruoju metu dideli pokyčiai vyksta statybinių medžiagų sektoriuje – didelis dėmesys jau atkreipiamas į šios pramonės šakos ekologiškumą.

Renkantis langus labai svarbu, kad jie būtų ne tik kokybiški ir gražūs, bet ir pagaminti iš nekenksmingų medžiagų. Plastikiniai langai yra gaminami iš PVC (polichlorvinilo) profilio. Tai sudėtingos cheminės sintezės produktas. Jo unikalios savybės  - cheminis inertiškumas, ilgaamžiškumas, stabilumas - užtikrino platų PVC taikymą įvairiose gyvenimo srityse. Plastikinių profilių gamybos metu į PVC maišomi įvairūs priedai: stabilizatoriai, plastifikatoriai ir pigmentai. Jie nulemia tokias produkto taikomąsias savybes kaip ilgaamžiškumas, spalvos stabilumas, plastiškumas. Daug metų organinės švino rūgštys buvo naudojamos kaip stabilizatoriai. Nors praktiškai neužfiksuota žalos žmogaus sveikatai atvejų, tačiau sunkiųjų metalų naudojimą profilių gamyboje ekologų buvo pastoviai kritikuojamas. Todėl ir pramoninėms reikmėms naudojamam PVC vietoje švino buvo pradėti naudoti kiti PVC stabilizatoriai, kurie jau senai naudojami maisto pramonėje ir medicinoje. Gamintojams tai yra brangesnė ir technologiškai „kaprizingesnė“ medžiaga. Kai kuriose šalyse (pavyzdžiui -  JAV, Šveicarija) jau uždrausta gaminti plastikinius langus iš PVC su švinu. Europos Sąjungos Aplinkos apsaugos komisija pareikalavo nuo 2005 metų mažinti švino naudojimą pramonėje, o iki 2015 metų visiškai atsisakyti švino stabilizatorių naudojimo PVC langų ir durų profilių gamyboje. Langai su bešviniais stabilizatoriais yra išbandyti daugelyje pasaulio laboratorijų ir rezultatai pranoko lūkesčius. Šie ekologiškai švarūs profiliai ne tik išlaikė visus techninius parametrus, bet ir ženkliai pagerėjo jų kokybė. Langai pagaminti iš bešvinio PVC profilio ilgiau išlaiko baltą spalvą, turi labiau blizgantį paviršių, o svarbiausia - naujasis stabilizatorius yra netoksiškas ir nekelia pavojaus nei žmonių sveikatai, nei aplinkai.

Bet koks, net ir technologiškai tvarkingiausias pramoninių atliekų sąvartynas yra savotiška uždelsto veikimo ekologinė bomba. Kuo šiuolaikiškesnė gamyba, tuo mažiau atliekų. Dar vienas bešvinių plastikinių langų privalumas yra tai, kad perdirbtus senus langus ir langų gamybos atliekas galima panaudoti kitų PVC produktų gamybai - net maisto produktų pakuotėms.

Megrame langai – kokybiški, ekologiški, novatoriški

Šiuo metu pasaulyje daug diskutuojama apie taip vadinamą Kioto protokolą. Šį protokolą pasirašiusios šalys (t.y. daugiau nei 140 valstybių) įsipareigoja mažinti anglies dvideginio išmetimą į atmosferą, nes tai yra pasaulinio klimato atšilimo priežastis. „Šiltnamio efektas“ gali atnešti planetos gyventojams nepataisomų stichinių padarinių. Vieni iš didžiausių atmosferos teršėjų yra šilumos tiekėjai, todėl šiandien aktyviai ieškoma būdų kaip nepabloginus gyvenimo kokybės apsieiti sunaudoti mažiau energijos šildymui. Kuriamos ir realizuojamos „šilto būsto“ programos. Jei bute ar name dar nepakeisti seni langai, pro juos prarandama vos ne pusė šilumos. Todėl, pakeitę senus langus naujais mažiau sunaudojame kuro, taupome pinigus, bei prisidedame prie globalių problemų sprendimo.

UAB „Megrame“ yra didžiausia ir ilgiausiai veikianti langų gamintoja Lietuvoje. Visais savo veiklos metais įmonė pirmoji diegė pažangiausias langų gamybos technologijas. 2006-ieji  metai – dar vienas naujas tobulėjimo etapas. Jau nuo 2006-ųjų metų sausio mėnesio pirmųjų dienų bendrovė pradėjo gaminti langus ir duris iš bešvinio Vokietijos koncerno GEALAN profilio.

Bendrovė gamina naujos kartos langus iš šešių kamerų GEALAN S8000 IQ bešvinio profilio. GEALAN S8000IQ profilis yra net 74 mm pločio. Toks profilis yra 20%  platesnis už standartinius profilius ir net 25% šiltesnis. Naujoji profilių sistema leidžia naudoti ir platesnį stiklo paketą (iki 44 mm storio). Į langą įmontuotas platesnis dviejų kamerų stiklo paketas sutaupys net 33% daugiau šilumos (lyginant su vienos kameros ir vieno selektyvinio stiklo paketu).

 Žalioji linija - tai nauja kokybė:

-        konkreti nauda kiekvienam vartotojui,
-        ekologiškai švari gamyba,
-        ekologiškas produktas vartotojui,
-        pilnas produkto perdirbimas pasibaigus jo tarnavimo laikui (nėra aplinkai kenksmingų atliekų).

2006-01-16    
Versija spausdinimui Į viršų